­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ | Kültür Portalı

SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ - Adana

Adı SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ
Adres SEYHAN ADANA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş ADANA DEFTERDARLIĞI
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Adana Defterdarlığı Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılan taşınmaz, yığma ve betonarme sistem bir arada kullanılarak,yüksek bodrum + zemin kat şeklinde inşa edilmiştir.1930-35 yılları arasında ,inşa edildiği belirtilen taşınmaz ,2000 de pnarım görmüştür.Yapıda her iki katta da orta sofa ve sofanın kuzeyine ve güneyine yerleşmiş mekanlar yer almaktadır.Zemin katta taban ahşap kaplama olup, tavan ahşap kaplama ve betonarme döşemeden oluşmaktadır.Yapının kuzeydoğusunda yer alan ahşap kaplama merdivenle merdiven kovasına oradan da terasa ulaşılmaktadır.Teras daha sonraki dönemlerde ahşap vb. malzemelerle yer yer kapatılarak , bu bölümde yarı açık bir mekan elde edilmiştir. Pencereler dikdörtgen formda olup sövelidir. Yine bodrum kat tavan seviyesinde ve yer yer düşeyde silmeler mevcuttur.Dış cephede sıvada derzler açılarak tuğla ve taş görünümü oluşturulmuştur.Çatısı kırma çatı olup kiremit kaplıdır.