­ SUR KALINTISI | Kültür Portalı

Sur Kalıntısı - Amasya

Adı Sur Kalıntısı
Mah. Köy - Mevkii Hatuniye Mahallesi
Adres Hatuniye Mahallesi
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye -
Genel Tanım Hatuniye Mahallesinin Valilik köprüsü girişinden başlayan Hazeranalar sokağının Kızlar Sarayından Yeşilırmak’ın sahil şeridi kenarına inen geleneksel Osmanlı evleri arasında bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yeşilırmak kenarında geleneksel Osmanlı evleri arasında bulunmakta olup Amasya Kalesine kadar uzanan sur dokusundan günümüze bu mevcut doku kalmıştır. Osmanlı Dönemindeki Helkis Kapısının girişinin bulunduğu yerde sağlam kalan ve sahil şeridinde parelel uzanan sur duvarları ile birleşmektedir. Ziya SUBAŞI’nın evi ile diğer konutların arasında sokaktan nehire dik inen yaklaşık 55-60 m uzunluğunda 3.5-4 m yüksekliğinde yer yer kesme taş ve yer yer tuğla ile örülmüştür.
Orjinal Kullanım Sur

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1293    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Mart 2013 Cuma