­ SULTAN HAMİT ÇİFTLİĞİ AYANLIK YAPISI | Kültür Portalı

Sultan Hamit Çiftliği Ayanlık Yapısı - Denizli

Adı Sultan Hamit Çiftliği Ayanlık Yapısı
Mah. Köy - Mevkii Dayılar Mahallesi
Adres Dayılar (Köyü) Mahallesi Çal İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Çal İlçesi, Dayılar (Köyü) Mahallesi’nde bulunmaktadır. Sultan Hamit Dönemi’nde yaptırıldığı bilinen ve Sultan Hamit Çiftliği olarak adlandırılan yapının iki katlı olduğu, uzun yıllar önce bir yangın geçirerek çatısının ve bir bölümünün yıkıldığı saptanmıştır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Çal İlçesi, Dayılar (Köyü) Mahallesi’nde bulunmaktadır. Sultan Hamit Dönemi’nde yaptırıldığı bilinen ve Sultan Hamit Çiftliği olarak adlandırılan yapının iki katlı olduğu, uzun yıllar önce bir yangın geçirerek çatısının ve bir bölümünün yıkıldığı saptanmıştır. Moloz taş duvar, kerpiç sıva mihrap nişi bulunmaktadır. Yapının yakınında bir su sarnıcı yer almaktadır.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 10.06.1998 gün ve 7834 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1457    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Ağustos 2014 Çarşamba