­ SÜLEYMAN AĞA KASRI | Kültür Portalı

SÜLEYMAN AĞA KASRI - Şırnak

Adı SÜLEYMAN AĞA KASRI
Mah. Köy - Mevkii İsmet Paşa Mah
Adres Şen Sok. Merkez/ŞIRNAK
Yapım Tarihi XIX. yy. sonları
Vakfiye -
Genel Tanım İsmet Paşa Mahallesi, Şen Sokakta bulunan kasır, düz bir arazi üzerine yapılmıştır. Yapı Ahmet Sabri Tatar aittir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Birbirine eklenmiş birkaç yapıdan oluşmakla birlikte, sadece batıdaki ilk yapısı ile bunun doğusundaki bitişik ek yapının az bir kısmı gelebilmiştir. Diğer kısımlar sahipleri tarafından yıkılarak yerine apartman yapılmıştır. Kasırdan kalan kısma aykırı bazı ilaveler ile ikinci katta değişiklikler gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle zemin katın rölövesi alınmıştır. Yeni yapılan evin avlu duvarına bırakılmış kitabeden Süleyman Ağa tarafından 1927 yılında yapıldığı anlaşılmaktadır. Kitabenin ilk yapıya mı yoksa sonradan yapılan ilavelere mi ait olduğu belli değildir.
Tescil Kararı -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1183    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Mayıs 2014 Cuma