­ SUÇATI 3 ADET ÇAM AĞACI | Kültür Portalı

Suçatı 3 Adet Çam Ağacı - Denizli

Adı Suçatı 3 Adet Çam Ağacı
Mah. Köy - Mevkii Damarası Mevkii
Adres Suçatı Köyü Mezarlığı Damarası Mevkii Suçatı (Köyü) Mahallesi Acıpayam İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Acıpayam İlçesi, Suçatı (Köyü) Mahallesi, (Eski Hüsniye Köyü) Damarası Mevkii’ndeki 3 (üç) adet çam Ağacı 130 ada, 1 parselde yer almaktadır
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Acıpayam İlçesi, Suçatı (Köyü) Mahallesi, (Eski Hüsniye Köyü) Damarası Mevkii’ndeki 3 (üç) adet çam Ağacı 130 ada, 1 parselde yer almaktadır. Kızılçamların çevre genişliği; 1 no’lu çam, 3.70 m.dir. 2 no’lu çam 3.80 m, 3 no’lu çam 3.90 m.dir. Kızıl Çam Ağaçları olan Anıt Ağaçlar, Eski Hüsniye Köyü Mezarlığı’nın ilk gömü yapılan bölümünde yer almaktadır. Burada tarihi okunabilen H.1151 tarihli mezar taşı ile H.611 şeklinde okunan mezar taşları bulunmaktadır. Bundan dolayı bu bölümdeki üç adet çam ağacının yaklaşık 3 asırlık olduğu tahmin edilmektedir.
Orjinal Kullanım Ağaç
Bugünkü Kullanımı Ağaç
Önerilen Kullanım Ağaç
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKBK'nun 23.12.2005 gün ve 1705 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1130    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Haziran 2014 Salı