­ ŞUAYPZADE ALİ EFENDİ TÜRBESİ | Kültür Portalı

Şuaypzade Ali Efendi Türbesi - Gaziantep

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş şahinbey belediyesi
Yapım Tarihi H.1323
Kitabe var
Vakfiye var
Genel Tanım Şuaypzade Ali Efendi Türbesi Kitabesinde H.1323 inşa edildiği yazan türbede, Ali Akif efendinin mezarı olduğu söylenmektedir
Yapılan Onarımlar genel bakım ve onarımlar
Ayrıntılı Tanımı Şuaypzade Ali Efendi Türbesi Kitabesinde H.1323 inşa edildiği yazan türbede, Ali Akif efendinin mezarı olduğu söylenmektedir. Son yıllarda türbenin yanına ek binalar tuvaletler ve mescit yapılmıştır. Avlu duvarı ile çevrelenen türbede kesme taştan yapılmış kemerli bir giriş kapısı bulunmaktadır. Ayrıca avlu duvarı üzerinde çift renkli kesme taştan yapılmış beşik kemerli bir kapı yer alır. Avlu içinde giriş bölümünün zemininde kara taş beyaz ve pembe mermerlerle geometrik şekiller yapılmıştır. Avlunun geri kalan bölümleri yenilenmiş ve basamaklarla kot farkı olan noktalara ulaşım sağlanmıştır. Türbe özellikle Cuma günleri ziyaret edilmektedir
Orjinal Kullanım Türbe
Bugünkü Kullanımı Türbe
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1802    Eklenme Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı