­ SU DOLABI | Kültür Portalı

Su Dolabı - Kocaeli

Envanter No .
Harita No .
Adres Gebze
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Gebze Belediyesi
Vakfiye
Genel Tanım Kare mekanlı ve tek katlıdır.Yapının dört cephesinde moloztaş örgü işçiliği ile ahşap hatlarla bir düzen görülmektedir.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Geç Osmanlı Dönemi eseri olduğu taş işçiliği ve mimari formundan anlaşılmaktadır. Kare mekanlı ve tek katlı yapının dört cephesinde moloztaş örğü işçiliği ve ahşap hatıllarla ayrılan bir düzen görülmektedir. Gerek deprem öncesi yıpranmışlığı, gereksede depremden aldığı hasardan dolayı cephelerinde dökülmeler ve yıkılmalar görülmektedir. Orijinalinde "su dolabı " işleviyle kullanılmış yapı, günümüzde boş ve kullanım dışı vaziyettedir. Onarıma ihtiyaç vardır.
Tescil Kararı Bursa K.T.V.K.K.Nun 28.06.2001Tarih ve 8542 Sayılı Kararı