­ İSTASYON ÇAVUŞ LOJMANI | Kültür Portalı

İstasyon Çavuş Lojmanı - Bilecik

Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Vezirhan Beldesi
Adres Merkez/BİLECİK
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş tcdd
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik İli, Merkez İlçesi, Vezirhan Beldesi’nde yer alan, mülkiyeti TCDD’ye ait, Çavuş Lojmanı olarak kullanılan yapıdır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen plan şemasına sahip olan yapı, yığma taş örgülü, kırma çatılı, Marsilya kiremit örtülüdür. Çatı kısmında tuğla örgülü üç adet baca bulunmaktadır. Yapının doğu cephesi; basık kemerli dört adet ahşap pencere yer almaktadır. Pencerelerin kemer ve söve kısımları tuğla malzeme kullanılarak cephe hareketlendirilmiştir. Yapının batı cephesi; basık kemerli iki adet ahşap kapı bulunmaktadır. Kapı kemer ve sövelerde kesme taşları kabartma şeklinde olup kapıya hareketlilik kazandırmıştır. Basık kemerli dört adet ahşap pencere yer almaktadır. Kemer ve söve kısımlarda tuğla kullanılarak hareketlilik verilmiştir. Yapının güney cephesinde bir, kuzey cephesinde ise basık kemerli iki adet ahşap pencere yer almaktadır. Güney cephedeki pencerenin kemer ve söve kısımları tuğla malzeme olup kuzey cephedeki pencerenin kemer ve söve kısımları sıvanmıştır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 883    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi