­ SMÖ FISTIKLI/ ARMUTLU 2172-2173 | Kültür Portalı

SMÖ Fıstıklı/ Armutlu 2172-2173 - Yalova

Adı SMÖ Fıstıklı/ Armutlu 2172-2173
Mah. Köy - Mevkii Fıstıklı
Adres Armutlu
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Vakfiye
Genel Tanım Yalova ili, Armutlu ilçesi, Fıstıklı Köyü, Şahıs Mülkiyetinde olan 2172-2173 nolu perselde yer alan SMÖ 'dür.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yalova İli, ARmutlu İlçesi, Fıstıklı Köyü, 2172-2173 nolu parselde yer alan sivil mimarlık örneği yapı zemin+iki katlıdır. Kırma çatılı, Marsilya kiremit örtülü yapıda ahşap giyotin pencereler bulunmaktadır.Yapı çıkmalı olup, çıkmalar eli böğründeler ile desteklidir.Zemin kattan 1. kata geçiş silmeleri ve saçak altı silmeleri baklava dilimi ile süslüdür. Balkon korkulukları ahşaptır.
Önerilen Kullanım Konut
Tescil Kararı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 09.05.2012 gün ve 385 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 498    Eklenme Tarihi : 13 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 27 Ocak 2014 Pazartesi