­ İSMAİL HAKKI TEKKE CAMİİ | Kültür Portalı

İsmail Hakkı Tekke Camii - Bursa

Harita No 27PIa
Mah. Köy - Mevkii Tuzpazarı Mahallesi
Adres Tuzpazarı Mahallesi Ürün Caddesi Osmangazi/Bursa
Yaptıran İsmail Hakkı Bursevi
Vakfiye Var
Genel Tanım Enlemesine dar olan son cemaat yerinden, 10,50 x 12,50 metre ebadında kare planlı, eskiden semahane olarak kullanılan mescide girilir. Cami ahşap tavanlı, çatılı ve kiremit örtülüdür.
Yapılan Onarımlar 1843-1900-1964-1978-2005
Ayrıntılı Tanımı Cumhuriyet Caddesi’nin altında, Elmalık ile Ürün Caddelerinin arasındadır. 1722 yılında İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri tarafından yaptırılmıştır. Enlemesine dar olan son cemaat yerinden, 10,50 x 12,50 metre ebadında kare planlı, eskiden semahane olarak kullanılan mescide girilir. Cami ahşap tavanlı, çatılı ve kiremit örtülüdür. 1964 yılında yenilenen minare tek şerefelidir. Cami Kuran kursu, semahane, çilehane, misafirhane ve kabirler ile bütün oluşturmaktadır. İki katlı ahşap yapının alt katı, burada öğrenim gören öğrencilere kütüphane olarak hizmet vermektedir. Caminin yan tarafındaki haziresinde İsmail Hakkı Bursevi Hazretlerinin mezarı bulunmaktadır.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986 ve 04.05.1991/1730

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3530    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 15 Eylül 2014 Pazartesi