­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONUT (79) | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konut (79) - Sinop

Adı Sivil Mimarlık Örneği Konut (79)
Mah. Köy - Mevkii Ada Mahallesi
Adres Zeytinlik Yolu No:18-18A- Merkez/SİNOP
Vakfiye
Genel Tanım İki katlı, alt kat horasan sıvalı, taş örgülü olup, sonradan bazı kısımlarda tuğla örgü kullanılmıştır.
Taşıyıcı Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı İki katlı, alt kat horasan sıvalı, taş örgülü olup, sonradan bazı kısımlarda tuğla örgü kullanılmıştır. Giriş cephesi kuzeybatıdır ve biri sonradan açıldığı anlaşılan, diğeri ise orijinal olmak üzere tek kanatlı iki kapıdan oluşmaktadır. İkinci kat ahşap kaplama olup, iki üçgen alınlık biçiminde düzenlenmiştir. Orijinal kapı üzerine gelen ikinci kat çatısı üzerindeki üçgen alınlık geniş ve yüksek tutulmuş olup, ortada bir kapı, yanlarda bitişik birer pencereli oda oluşturulmuştur. Bu kapı önünde profilli ahşap konsola oturan, korkuluksuz balkon yer alır. Alaturka kiremitli, kırma çatılıdır.
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu-23.10.1987/3771
Revizyon Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-07.05.2004/949
Görüntülenme Sayısı : 897    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 30 Ağustos 2014 Cumartesi