­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONAKOĞLU | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konakoğlu - Adana

Adı Sivil Mimarlık Örneği Konakoğlu
Mah. Köy - Mevkii Konakoğlu Mahallesi
Adres Konakoğlu Mahallesi Ceyhan/ADANA
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bodrum+zemin+cihannüma olarak yığma yapım tekniğinde inşa edilen yapının bodrum katında taş malzeme kullanılmış olup diğer katlar bağdadidir.Kapı ve pencereleri dikdörtgen formda olup bazıları kapatılmıştır.Zemin kat U plan şemalı olup ortada avludan taş merdivenle çıkılan teras vardır.Odalar terasa açılmakta olup bu katta kapalı sofa yer almaktadır.Ancak kuzeybatıda yer alan odaya batıdaki terastan ulaşılmaktadır.Taşınmazın kuzey ve güney yönde yer alan kollarının kesiştiği noktada cihannümaya çıkan ahşap merdiven yer almaktadır.Zemin katta taban döşemesinde ahşap ve şap kullanılmış olup tavan döşemesi ahşaptır.Sofanın terasa bakan cephesinde yer alan kapı ve pencereleri kemerli bir yapıya sahiptir.Sofanın doğusunda yer alan odada ahşap dolap yer almaktadır.Üst kata çıkan merdivenin sağanlığından çatı arasına geçilmektedir.Cihannüma zemin katta yer alan sofanın aksında yer almaktadır.Bu katta kapalı bir mekan ve balkon yer almaktadır.Balkonun üstündeki çatı taşıyan ahşap kolonların arası bağdadi kemerlerle süslenmiştir.
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 865    Eklenme Tarihi : 15 Mayıs 2015 Cuma    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2015 Cuma