­ SIĞIRLIK KALESİ I | Kültür Portalı

Sığırlık Kalesi I - Isparta

Harita No M 25 – c 4
Mah. Köy - Mevkii Sığırlık Asar Mahalle
Adres Sütçüler
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sığırlık Köyü Muhtarlığı
Vakfiye
Genel Tanım Sığırlık kalesinin Asar Mahallesinin hemen yanındaki tepenin kuzey yamacına kurulmuştur. Dış duvarlar oldukça sağlam hemen hemen özgün durumdadır kale duvarlarında bazı üst kısımlar ve tepedeki güney duvar yıkılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Isparta ili, Sütçüler ilçesi, Sığırlık köyü, Asar mahallesinin güney tarafında yüksek bir tepe üzerinde kuzey yamaçta kurulmuştur. Dikdörtgen plana sahip olup köşelerde birer kule vardır. Kalenin aşağı tarafında barınma üniteleri yıkılmış, sadece sur duvarları kalmıştır. Erken Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen kale geçiş yolu üzerinde koruma amacıyla kullanıldığı tahmin edilmektedir. Oldukça sağlam olup tamamına yakını korunmuştur.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. KOR. KUR.NUN 14.02.1997 Tarih ve 3292 Sayılı Kararıyla Tesciline.
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita