­ SERVETİYE KARŞIKÖYÜ CAMİİ | Kültür Portalı

Servetiye Karşıköyü camii - Kocaeli

Harita No .
Mah. Köy - Mevkii Servetiye Kaşıköyü
Adres Servetiye Karşıköyü Camii-Başiskele
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Servetiye Karşı Köyü Tüzel Kişiliği
Vakfiye Var
Genel Tanım Kocaeli ili, Başiskele İlçesi, Bahceçik Beldesi sınırları içerisinde Servetiye karşı Köyü, Kızılağaç Mevki, Servetiye karşı köyü,mülkiyetinde 110 ada 4 parselde bulunan taş cami ismiyle anılmaktadır.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Kesme taş malzemeyle inşa edilmiş, dışı beton sıvayla sıvanmış, üstü kiremitle örtülü, beşik çatıya sahip, iki katlı,sade mimari uslupdaki caminin giriş kapısı sade dikdörtgen formdadır.Camide pencere formları basık kemerlidir.Caminin iç bölümünde ahşap sutunlarla desteklenmiştir.Caminin minaresi taş malzemeden olup durağan bir cephe anlayışına sahiptir. Caminin kuzeybatı cephesinde bitişik imamevi betonarme malzemenin kullanıldığı,2 katlı bir yapı olup, günümüz mimari uslubunü yansıtan binanın sıvalarında yer yer dökülmelerin olduğu görülmüştür.Caminin yuvarlak formlu şadırvanı sade bir görünüm arz etmektedir.Genel durum itibariyle Taş Camii kaliteli kesme taş malzemesi ahşap tavan süslemeleri, minber detayları ve şadırvanıyla bulunduğu bölgenin karekterisktik mimari ögelerini bünyesinde bulundurmaktadır.
Tescil Kararı İstanbul II nolu K.T.V..K.K. nun 09.01.2007 tarih ve 271 sayılı kararı.