­ SERHAT SİNEMASI | Kültür Portalı

SERHAT SİNEMASI - Edirne

Envanter No R 46
Mah. Köy - Mevkii Sabuni
Adres Banka Sokak No: 7
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Şahıs
Vakfiye -
Genel Tanım Edirne-Merkez-Kentsel Sit Alanı içinde bulunan yapı, Edirne 'nin ilk sinema binası olarak kullanılmış olup günümüzde kullanılmamaktadır.
Üst Yapı C
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapı, kesme taş malzeme ile bir kısmı tek katlı, bir kısmı iki katlı olarak inşa edilmiştir. Dikdörtgen formda pencerelere sahip olan yapının pencere çerçeveleri hareketlendirilerek basık kemerli olarak yapılmıştır. Edirne'deki ilk sinemanın bu binada Yeni Sinema adıyla açıldığı, daha sonra 1968 yılında isminin Serhat Sineması olarak değiştirilerek 2000'li yılların başına kadar hizmet verdiği bilinmektedir. Sinema yapısının Edirne'nin bu hizmetle açılmış ilk yapısı olması, sosyoekonomik yaşam açısından önem teşkil etmektedir.
Orjinal Kullanım Kültür Merkezi
Tescil Kararı E.K.T.V.K. Kurulu'nun 26.12.2012 tarih ve 755 nolu kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1275    Eklenme Tarihi : 20 Aralık 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Ocak 2019 Pazartesi