­ ŞEHİR KULUBÜ | Kültür Portalı

Şehir Kulubü - Sinop

Adı Şehir Kulubü
Mah. Köy - Mevkii Meydankapı Mahallesi
Adres Merkez/SİNOP
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sinop Belediye Başkanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Belediye parkı içerisinde ve Atatürk Anıtı arkasında yer alan tek katlı bir yapıdır. Su basman seviyesi yüksek tutulmuş ve toprak dolgu üzerine yapı inşa edilmiştir.
Rutubet C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Su basmanın duvarları moloz taş ve tuğla örgülü olup üzeri betonlaşmıştır. Su basmanla yapı arası geniş ahşap silmelerle belirlenmiştir. Giriş güneyden sekiz basamaklı kesme taş merdivenle ve çift kanatlı ahşap kapı ile sağlanmıştır. Yapıda simetri hakimdir. Kare planlı olan yapının giriş cephesinde köşelerde beşgen yüzeyli birer hacim yapının ana planından yanlara çıkıntı oluşturmaktadır. Yapının tüm cepheleri bağdadi tekniğinde üzeri kireç sıvalıdır. Beşgen çıkmaların pencereleri giyotin çerçeveli olup yapının diğer pencereleri çift kanatlıdır. Esas yapının çatısı çadır çatı olup, ortasına soğan başı biçimli süsleme unsurları yerleştirilmiştir. Üzeri alaturka kiremit örtülü, kırma çatılıdır.
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu-23.10.1987/3771
Revizyon Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-07.05.2004/949

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2813    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2014 Cumartesi