­ SEBEN ÇARŞI CAMİİ | Kültür Portalı

Seben Çarşı Camii - Bolu

Adı Seben Çarşı Camii
Mah. Köy - Mevkii Çarşı Mahallesi
Adres Çarşı Mahallesi SEBEN/BOLU
Pafta 2c
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Seben İlçesi, Çarşı Mahallesi, 2c pafta, 134 ada, 12 parseldeki cami kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen planlıdır. Su basman seviyesine kadar moloz taş üzerine yerli tuğla kullanılarak inşa edilmiştir. Camiye kuzey cepheden çift kanatlı ahşap bir kapı ile girilmektedir. Buradan üst kattaki kapalı mahfile, merdivenle çıkış ve ana mekana da yine çift kanatlı ahşap kapı ile giriş mevcuttur. Mihrap ve mimberi ahşaptır. Caminin tavanı, enine ve boyuna ayrı bölümler halinde düz tahtalarla kapatılmıştır. Cephelerinde üst sıradakiler daha küçük boyutlu olmak üzere simetrik iki sıra, sivri kemerli pencereler bulunmaktadır. Caminin kuzeybatı köşesinde basit işçilik gösteren ahşap minaresi mevcuttur. Kırma çatısı marsilya kiremitle örtülüdür.
Ayrıntılı Tanımı -
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1643    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar