­ SARUHAN CAMİSİ | Kültür Portalı

Saruhan Camisi - Denizli

Adı Saruhan Camisi
Mah. Köy - Mevkii Saruhan Mahallesi
Adres Saruhan (Köyü) Mahallesi Merkezefendi İlçesi DENİZLİ
Genel Tanım Merkezefendi İlçesi, Saruhan (Köyü) Mahallesi’nde ve tapunun 703 nolu parseli üzerinde kayıtlı Saruhan Camisinin yapım yılı tam bilinmemekle birlikte üzerinde yazılı kitabeden okunan 1927 yılında bir onarım geçirdiği anlaşılmaktadır.
Yapılan Onarımlar 1927 yılında onarım geçirmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Merkezefendi İlçesi, Saruhan (Köyü) Mahallesi’nde ve tapunun 703 nolu parseli üzerinde kayıtlı Saruhan Camisinin yapım yılı tam bilinmemekle birlikte üzerinde yazılı kitabeden okunan 1927 yılında bir onarım geçirdiği anlaşılmaktadır. Camiinin minaresi ise 1992 yılında yapıya eklenmiştir. Dikdörtgen plan şemasında olan camiinin ahşap üzeri sıvalı sütunların taşıdığı kemerli, 7 basamaklı betonarme merdiven ile ulaşılan yüksekçe bir son cemaat yeri bulunmaktadır. bahçe içindeki yapı kırma çatılı ve Marsilya kiremit ile örtülüdür.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 26.09.2008 gün ve 1769 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1848    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Ağustos 2014 Salı