­ SARAYLILAR (CARİYELER) TÜRBESİ | Kültür Portalı

Saraylılar (Cariyeler) Türbesi - Bursa

Mah. Köy - Mevkii Muradiye Mahallesi
Adres Muradiye Mahallesi Muradiye Camii yanı Osmangazi/Bursa
Yapım Tarihi 15. Yüzyıl
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Muradiye camisinin güneydoğusunda bulunan türbenin ne zaman yapıldığına dair herhangi bir yazıtı bulunmamaktadır. Ancak eserin mimari tarzı XV. yy. yapıldığı intibaını vermektedir. Yapımında taş tuğla malzeme bir arada kullanılmıştır. Birbirine sivri kemerler bağlanmış, sekiz ayağın taşıdığı kare alanın üstüne betonla kaplı sivri bir külah örtmektedir. Etrafı tuğla testere dişi ile çevrili kemerler, üç sıra tuğla, bir sıra kesme taş dizisiyle örülmüştür. Yerden 1,00 metre yükseklikte kare tuğla ile kaplanmış zemin üzerinde, kime ait olduğu bilinmeyen iki sanduka yer almaktadır.
Orjinal Kullanım Türbe
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986,1991 ve 13.08.2011/6061
Yayın Dizini BURSA ANSİKLOPEDİSİ-TÜRKİYE’DE VAKIF ABİDELERİ VE ESKİ ESERLER 1.2.3

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2067    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Eylül 2014 Pazartesi