­ SAİT (SATI) FAKİH MESCİDİ | Kültür Portalı

Sait (Satı) Fakih Mescidi - Bursa

Harita No 27NIIb
Mah. Köy - Mevkii Osmangazi Mahallesi
Adres Osmangazi Mahallesi Oruç Bey Caddesi Osmangazi/Bursa
Yaptıran Satı Fakih
Vakfiye -
Genel Tanım Dikdörtgen planlı yapının güney duvarı 6,30 metre eninde, 9,90 metre derinliğinde olup, genişliği diğer duvarlardan bir metre daha azdır
Yapılan Onarımlar 1957
Ayrıntılı Tanımı Osmangazi Mahallesi (Hisar içinde), Oruç Bey Caddesi’ndedir. Fatih Sultan Mehmet döneminde, Satı Fakih tarafından yaptırılmıştır. Satı Fakih, Fatih dönemi hocalarından olup, oğulları Murat, Hasan ve Alaaddin’de babaları gibi Bursa’nın hocalarındandır. Mevlana Murat Fakih, babasının yaptırmış olduğu bu mescitte imamlık yapmıştır. Dikdörtgen planlı yapının güney duvarı 6,30 metre eninde, 9,90 metre derinliğinde olup, genişliği diğer duvarlardan bir metre daha azdır. Minaresi yeni olan mescidin beden duvarları moloz taşla örülmüş ve üst kısmı çatıyla örülmüştür. Mescidin hemen yanında Satı Fakih ve ailesine ait mezarlar bulunur.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986 ve 04.05.1991/1730

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2841    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Eylül 2014 Salı