­ SAİT AĞA CAMİSİ | Kültür Portalı

Sait Ağa Camisi - Denizli

Adı Sait Ağa Camisi
Harita No 30L-1A
Adres Güney İlçesi DENİZLİ
Pafta 30L-1A
Vakfiye
Genel Tanım Güney İlçesi, Merkez, Hükümet Konağı yanında bulunan Sait Ağa Camii; enlemesine gelişen dikdörtgen planlı, düz ahşap tavanlıdır. Kiremit örtülü olan yapı iki katlıdır.
Yapılan Onarımlar Doğramaları plastik malzeme ile değiştirilerek onarım yapılmıştır
Ayrıntılı Tanımı Güney İlçesi, Merkez, Hükümet Konağı yanında bulunan Sait Ağa Camii; enlemesine gelişen dikdörtgen planlı, düz ahşap tavanlıdır. Kiremit örtülü olan yapı iki katlıdır. Harimi kuzey, doğu ve batı yönünde çevreleyen, ahşap direkler üzerine oturmuş, süslemesiz ahşap mahfili büyük tutulmuş olup sadedir. Büyük boyutlu, yarım daire planlı mihrabın yanları sütun ve sütun başlıklarıyla hareketlendirilmiştir. Ayrıca mahfili taşıyan ahşap direkler ile kıble yönüne doğru gelişen sahınlar oluşturulmuştur. Son cemaat yeri sonradan yapılan plastik doğrama kapıyla harimden ayrılmıştır. Yine son cemaat yerindeki duvarlarda sonradan yapılan bitkisel motifli alçı süslemeleri vardır. Doğu duvarındaki pencereleri demir doğrama olan yapının batı ve güney cephelerindeki pencereleri sonradan plastik doğrama ile değiştirilmiştir. Yapının ön cephesine bitişik denilecek kadar yakın yapılan minaresi; sonradan boyanmış olup, dörtgen kaideli ve silindirik gövdelidir. Tuğla örgülü olan minare tek şerefelidir. Şerefesinde kirpi saçak süslemeleri vardır.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 28.06.2006 gün ve 256 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1315    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 12 Ağustos 2014 Salı