­ ŞAİR HAYALİ TÜRBESİ | Kültür Portalı

ŞAİR HAYALİ TÜRBESİ - Edirne

Envanter No A 43
Mah. Köy - Mevkii Abdurrahman
Adres Lüleli Çeşme Sokak
Pafta 50L-3a
Vakfiye -
Genel Tanım Türbe kesme taş duvarlarla çevrilidir. Ön ve yan cephelerde demir parmaklıklar kullanılmıştır. Üzeri açıktır.
Üst Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Hayali, 16. yüzyılın Fuzuli'den sonra gelen en büyük şairlerindendir. Adı Mehmeti, unvanı Bekar Memi'dir. Selanik yöresinde Vardar'ın Yenice kasabasında doğmuştur. Ölüm tarihi 1556-1557'dir. Türbesi Uzunkaldırım'da kendisi tarafından yaptırıldığı düşünülen çeşmenin yanında yer almaktadır. İkisi yanda, biri baş tarafta olmak üzere, lokmalı demir parçalarla donatılmış üç büyük pencere ile duvarlar hafifletilmiştir. Mezar taşı ve kapak taşı mevcuttur.
Orjinal Kullanım Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Tescil Kararı E.K.T.V.K.K.'nin 04.07.2003 tarih ve 7697 nolu kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1743    Eklenme Tarihi : 06 Kasım 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Aralık 2017 Çarşamba