­ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ | Kültür Portalı

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ - Çankırı

Adı SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Mah. Köy - Mevkii Cumhuriyet Mah. Tayyare cad. Merkez/ÇANKIRI
Adres Cumhuriyet Mah. Tayyare cad. Merkez/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş İl Sağlık Müdürlüğü
Vakfiye -
Genel Tanım Buğday pazarı Caddesi, Tayyare Sokak ve Yeni Hal’e açılan yolun bulunduğu alanda, 1930 yılında Halk Evi olarak inşa edilmiştir. Güney Cephesi Tayyare Caddesine bakmaktadır. Geniş bir bahçesi bulunmaktadır. Zemin + 1 kat olarak yapılan binanın üzeri Marsilya kiremitle kaplı olup, kırma çatılıdır. Batı cephesinde her odaya iki adet pencere gelecek şekilde alt ve üst cephelerde simetrik olarak, iç tarafa açılan pencereler bulunmaktadır. Alt ve üst katta ortada bulunan koridora, oda kapıları açılmaktadır. Giriş kısmının üzerinde balkonu bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Buğday pazarı Caddesi, Tayyare Sokak ve Yeni Hal’e açılan yolun bulunduğu alanda, 1930 yılında Halk Evi olarak inşa edilmiştir. Güney Cephesi Tayyare Caddesine bakmaktadır. Geniş bir bahçesi bulunmaktadır. Zemin + 1 kat olarak yapılan binanın üzeri Marsilya kiremitle kaplı olup, kırma çatılıdır. Batı cephesinde her odaya iki adet pencere gelecek şekilde alt ve üst cephelerde simetrik olarak, iç tarafa açılan pencereler bulunmaktadır. Alt ve üst katta ortada bulunan koridora, oda kapıları açılmaktadır. Giriş kısmının üzerinde balkonu bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Tescil Kararı 30.05.1997 - 5213

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1438    Eklenme Tarihi : 25 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 04 Nisan 2013 Perşembe