­ REFİK DURDU EVİ | Kültür Portalı

REFİK DURDU EVİ - Sivas

Adres İstiklal ilköğretim Okulu Karşısı No:1 DİVRİĞİ
Pafta 28 M IVb
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Refik DURDU
Yapım Tarihi 1930’lar
Vakfiye
Genel Tanım Zemin +1 katlı, zeminde kâgir olmak üzere ahşap çatkı arası kerpiç dolgu olarak yapılmış bir yapıdır. Yapıya avludan girilmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kerpiç avlu duvarlarının üzerinde alaturka kiremit kaplı sundurma vardır. Avlu kapısı ahşap, çift kanatlıdır. Dış cepheler alçı sıvalıdır. (Zemin katın yarısı serpme çimento sıvalı 1. kat tamamen çıkma yapmaktadır. Ön cephede üzeri alınlıklı bir gömme balkon vardır. Beşik çatılı, çatısı Marsilya kiremit örtülüdür. Saçak alttan ahşap kaplamalı, kenarlar ahşap süslemelidir. Yatay ve dikey kenar silmeleri çıplak ahşaptır. Pencereler ½ oranında giyotin tiptedir. Zemin kat pencereleri demir parmaklıklıdır.