­ PAMUKKALE MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Pamukkale Mezarlığı - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Pamukkale Mahallesi
Adres Pamukkale-Develi Mahallesi Pamukkale İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Vakfiye H.1215
Genel Tanım Denizli ili, Pamukkale İlçesi, Develi (Köyü) Mahallesi’nde yer almakta olup, tapunun M22A07B pafta,236-27 parsel numarasında kayıtlı taşınmazlardır. Mezarlık alanı yol seviyesinden yüksekte kalmaktadır ve çevresi duvar ile çevrilidir. Mezarlık alanına yeni gömüler devam etmektedir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli ili, Pamukkale İlçesi, Develi (Köyü) Mahallesi’nde yer almakta olup, tapunun M22A07B pafta,236-27 parsel numarasında kayıtlı taşınmazlardır. Mezarlık alanı yol seviyesinden yüksekte kalmaktadır ve çevresi duvar ile çevrilidir. Mezarlık alanına yeni gömüler devam etmektedir. Söz konusu taşınmaz içinde Osmanlı Dönemine tarihlenen mezar taşları bulunmaktadır ancak bazı mezar taşları toprak altında kalmıştır. Mezar taşlarında başlık tipleri fes, sarıklı ve bitkisel motifli başlık tiplerinden oluşmaktadır. Mezarlık alanı içinde yer alan mezar taşları celi sülüs yazı çeşidi ile yazılmıştır. En eski mezar taşı H.1215 tarihlidir
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 22.04.2011 gün ve 3657 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1962    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2014 Pazartesi