­ OSMAN AĞA KASRI | Kültür Portalı

OSMAN AĞA KASRI - Şırnak

Mah. Köy - Mevkii Gazi Paşa Mah.
Adres Eğil Sok.
Yaptıran Osman Ağa
Yapım Tarihi XIX. yy.
Vakfiye -
Genel Tanım Gazi Paşa Mah. Eğil Sok. bulunan kasır, kuzey-güney yönünde eğimli bir araziye kurulmuştur.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kasrın güney ve kuzey batı kesimi kalmıştır. Dış cephelerinde düzgün kesme taş kullanılmıştır. Güney cephe 21 m, ön cephe 13.40 m uzunluğundadır. İçerisinde büyük tadilat ve onarımlar yapılmıştır. Avluya bakan iç cephede sivri kemerli açıklıklar bulunmaktadır. İki katlı düzenleme göstermektedir. Dış cephelerinde yılan dağ keçisi ve fantastik figürler işlenmiştir. Tescilli değildir. Zaman içerisinde özelliklerini büyük ölçüde yitirmiştir. Gazi Paşa Mahallesi Eğil Sokakta bulunan kasır, kuzey-güney yönünde eğimli bir araziye kurulmuştur. Kasrın güney ve kuzey batı kesimi kalmıştır. Dış cephelerinde düzgün kesme taş kullanılmıştır. Güney cephe 21 m. , ön cephe 13.40 m. uzunluğundadır. İçerisinde büyük tadilat ve onarımlar yapılmıştır. Avluya bakan iç cephede sivri kemerli açıklıklar bulunmaktadır. İki katlı düzenleme göstermektedir. Dış cephelerinde yılan dağ keçisi ve fantastik figürler işlenmiştir. Tescilli değildir. Zaman içerisinde özelliklerini büyük ölçüde yitirmiştir
Tescil Kararı -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 969    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2014 Perşembe