­ ORMANLI KÖYÜ KONUT | Kültür Portalı

Ormanlı Köyü Konut - Artvin

Kitabe Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Vakfiye Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Genel Tanım Yapı üç kattan meydana gelmektedir.
Yapılan Onarımlar Yakın bir zamanda onarım yapılmamıştır.
Ayrıntılı Tanımı Yapıda kitabe bulunmamaktadır. Bu nedenle hangi tarihlerde yapıldığına dair kesin bir bilgi yoktur. Merkeze bağlı Ormanlı Köyü’nde bulunan yapı, bodrum katıyla beraber üç kattan oluşmaktadır. Yapıya zemin kata ön cepheden, birinci kata giriş yan cepheden sağlanmaktadır. Süsleme açısından oldukça sade bir yapıdır. Yapının neredeyse tamamında ahşap malzeme kullanılmıştır. Yapının birinci ve ikinci kat pencereleri simetrik olup, dikdörtgen çerçeveli ve ahşaptandır. İkinci katta ve üçüncü katta, kat boyunca uzanan ahşap eyvan yer almaktadır. Yapı günümüze oldukça harap bir şekilde ulaşmıştır.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K 02/02/2011-3224