­ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI | Kültür Portalı

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI - Manisa

Adres MANİSA / MERKEZ - TÜMEN CADDESİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
Yapım Tarihi 1940 LAR
Genel Tanım İki katlı, dikdörtgen planlı bir betonarme yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ana yola cepheli, iki katlı yapı dikdörtgen planlıdır. Kırma çatısı Marsilya tipi kiremit ile örtülüdür. Duvarlarda yığma; döşeme ve merdivenlerde betonarme sistem kullanılmıştır. Ön cephede sağa yaslı içerlek ana giriş kapısı vardır. Alt ve üst katta dikey elemanlarla ayrılan birbirine eş pencereler ve katlar arasında silmeler vardır. Bu haliyle cephe lineer ve grildi bir görünüme sahiptir. Yapının yan cepheleri genel olarak sağır olup kabartma tekniğiyle yapılan dikey ya da yatay çizgilerle gridlere bölünmüştür. Yapının arka cephesi ise ön cephedeki düzene benzer bir sisteme sahiptir. Yapının zemin katında, tam orta aksta yer alan ve yapı boyunca uzanan koridora açılan mekânlar ile bodrum ve üst kata ulaşımı sağlayan merdiven yer almaktadır. Bodrum kat depo olarak kullanılmaktadır. Alt ve üst kat zeminleri mozaik kaplıdır.
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 21.07.2010/5914