­ ORHANGAZİ İLKOKULU | Kültür Portalı

ORHANGAZİ İLKOKULU - Düzce

Adı ORHANGAZİ İLKOKULU
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Kaprikli Mahallesi
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Kaprikli Mahallesi
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Düzce İl Özel İdaresi
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce İli, Akçakoca İlçesi, 207 ada 1 parseldeki okulun yapımına 1926 yılında başlanmıştır. 1929 yılında ise eğitime açılmıştır. Açılış döneminde eğitim kadrosunda Rıfat ILGAZ da bulunmaktadır. Akçakoca İlçesinin ilk okul binasıdır. Taş malzeme ile yapılmış zemin +1 katlı yapının cepheleri sıvalıdır. 1. ve 2. kat hizasında dört cephesinde de kat silmesi bulunmaktadır. 1. kat pencereleri yuvarlak, 2. kat pencereleri sivri kemerlidir. Okulun girişi güney cepheden orta akstaki kapıdan sağlanmaktadır. Kapının bulunduğu kısım tavandan tabana kadar çıkmalı durumdadır. Yine aynı cephede sağ ve sol taraf bütünüyle öne çıkartılarak cephede hareket sağlanmıştır. 2. Katına ahşap merdivenlerle çıkılan yapının kuzey tarafında koridor, güney tarafında sınıflar yer alır. 1. Kat yüksek tavanlı mozaik döşemeli, 2.kat ahşap döşeme muşamba kaplanmıştır. Kırma çatılı, marsilya kiremitlidir. Yapı 9986,81 m2'dir.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Akçakoca İlçesi, 207 ada 1 parseldeki okulun yapımına 1926 yılında başlanmıştır. 1929 yılında ise eğitime açılmıştır. Açılış döneminde eğitim kadrosunda Rıfat ILGAZ da bulunmaktadır. Akçakoca İlçesinin ilk okul binasıdır. Taş malzeme ile yapılmış zemin +1 katlı yapının cepheleri sıvalıdır. 1. ve 2. kat hizasında dört cephesinde de kat silmesi bulunmaktadır. 1. kat pencereleri yuvarlak, 2. kat pencereleri sivri kemerlidir. Okulun girişi güney cepheden orta akstaki kapıdan sağlanmaktadır. Kapının bulunduğu kısım tavandan tabana kadar çıkmalı durumdadır. Yine aynı cephede sağ ve sol taraf bütünüyle öne çıkartılarak cephede hareket sağlanmıştır. 2. Katına ahşap merdivenlerle çıkılan yapının kuzey tarafında koridor, güney tarafında sınıflar yer alır. 1. Kat yüksek tavanlı mozaik döşemeli, 2.kat ahşap döşeme muşamba kaplanmıştır. Kırma çatılı, marsilya kiremitlidir. Yapı 9986,81 m2'dir.
Orjinal Kullanım Okul
Bugünkü Kullanımı Okul
Önerilen Kullanım Okul
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 12.06.1995 tarih ve 4023 sayılı kararı
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 86

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1595    Eklenme Tarihi : 02 Aralık 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Aralık 2015 Pazartesi