­ NEKROPOL ALANI | Kültür Portalı

Nekropol Alanı - Kırıkkale

Adı Nekropol Alanı
Mah. Köy - Mevkii Sarımbey Köyü
Adres Sulakyurt İlçesi, Sarımbey Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Kırıkkale İli, Sulakyurt İlçesi, Sarımbey Köyü sınırları içerisinde bulunan alan, köyün hemen kuzeyinde olup, burada daha önce bir vatandaş tarafından bulunan Roma Dönemi’ne ait 429 adet gümüş sikke Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmektedir. Nekropol sahası olan ve sözünü ettiğimiz 429 adet ve büyük Roma parasının çıktığı alandan hala kerpiç yapmak için toprak alındığı belirtilmektedir.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Kırıkkale İli, Sulakyurt İlçesi, Sarımbey Köyü sınırları içerisinde bulunan alan, köyün hemen kuzeyinde olup, burada daha önce bir vatandaş tarafından bulunan Roma Dönemi’ne ait 429 adet gümüş sikke Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmektedir. Nekropol sahası olan ve sözünü ettiğimiz 429 adet ve büyük Roma parasının çıktığı alandan hala kerpiç yapmak için toprak alındığı belirtilmektedir.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon GEEAYK