­ NEKROPOL | Kültür Portalı

Nekropol - Kırıkkale

Adı Nekropol
Mah. Köy - Mevkii Kuzeyyurt Köyü
Adres Delice İlçesi, Kuzeyyurt Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Kuzeyyurt Köyü’nün kuzeybatısında, köye 8 – 8,5 km. uzaklıkta Acıkuyu Mevkii’nde yer alır. Acıkuyu yolunun güneydoğusunda, Roma ve Geç Roma Dönemi yerleşim yerinin kuzeyindedir. Muhtar Ali GÜLSOY’un beyanına göre, Mehmet GÜLSOY’ a ait tarladan güneybatıda İlyas AKGÜL’ün tarlasına kadar olan alanda, kuzey – güney yönde yerleştirilmiş yaklaşık 1 – 1,5 m. uzunluğunda düzgün kesilmiş taşlardan mezar kapaklarına ve kemik parçalarına rastlanmış. Bu alanda yapılan incelemede, Mustafa – Ömer GÜLSOY’a ait arazide pişmiş topraktan döşeme plaka parçaları ele geçirildi.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Kuzeyyurt Köyü’nün kuzeybatısında, köye 8 – 8,5 km. uzaklıkta Acıkuyu Mevkii’nde yer alır. Acıkuyu yolunun güneydoğusunda, Roma ve Geç Roma Dönemi yerleşim yerinin kuzeyindedir. Muhtar Ali GÜLSOY’un beyanına göre, Mehmet GÜLSOY’ a ait tarladan güneybatıda İlyas AKGÜL’ün tarlasına kadar olan alanda, kuzey – güney yönde yerleştirilmiş yaklaşık 1 – 1,5 m. uzunluğunda düzgün kesilmiş taşlardan mezar kapaklarına ve kemik parçalarına rastlanmış. Bu alanda yapılan incelemede, Mustafa – Ömer GÜLSOY’a ait arazide pişmiş topraktan döşeme plaka parçaları ele geçirildi.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon AKTVKK