­ NAMIK KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU | Kültür Portalı

Namık Kemal İlköğretim Okulu - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Yatağan Mahallesi
Adres Yatağan (Kasabası) Mahallesi Serinhisar İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Milli Eğitim Bakanlığı
Yapım Tarihi 1930'lu yıllar
Vakfiye
Genel Tanım Serinhisar İlçesi, Yatağan (Kasabası) Mahallesi’nde, koruluk bahçe içindeki okulun girişi güney cephesinden olup, bodrum ve zemin kattan oluşmaktadır. Okul temelde subasmanına kadar taş, üzeri ise taş ve tuğla malzemeyle inşa edilmiştir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Serinhisar İlçesi, Yatağan (Kasabası) Mahallesi’nde, koruluk bahçe içindeki okulun girişi güney cephesinden olup, bodrum ve zemin kattan oluşmaktadır. Okul temelde subasmanına kadar taş, üzeri ise taş ve tuğla malzemeyle inşa edilmiştir. Okul beşik çatıyla örtülü olup, Marsilya kiremidiyle kaplanmıştır. Binanın tabanı ve tavanı ahşapla kaplıdır. Kuzey- güney doğrultudaki okulun girişi ve pencereleri sivri kemerlidir. Okulun saçaklarındaki ahşap tavanı, kare formdaki ahşap süslemelerle dekore edilmiştir. Yapının dış cephesi harç sıva ile sıvanarak üzeri boyanmıştır. Okulun içinde ise batı tarafındaki koridora açılan yedi adet mekandan dört odası geniş sınıf şeklinde dizilmiş, bunlardan karşılıklı iki oda ise daha küçük olduğundan öğretmen odası olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Cumhuriyet Dönemi Türk Mimarisi’nin özelliklerini yansıttığından, 1930 yıllarına tarihlendirilmektedir.
Orjinal Kullanım Okul
Bugünkü Kullanımı Okul
Önerilen Kullanım Okul
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 25.06.2008 gün ve 1631 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1903    Eklenme Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2014 Pazartesi