­ İN MAĞARASI | Kültür Portalı

İn Mağarası - Kırıkkale

Adı İn Mağarası
Mah. Köy - Mevkii Kalekışla Köyü
Adres Sulakyurt İlçesi, Kalekışla Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Kırıkkale İli, Sulakyurt İlçesi’ne bağlı olan Kalekışla Köyü sınırları içerisindedir. Köyün hemen yakınında bulunan ve köylülerce ‘’ İn ‘’ olarak isimlendirilen mağara, büyük bir kayaya üç katlı olarak oyulmuştur. Güney cepheden giriş kapısı ve pencereleri vardır. Birinci kat girişinin hemen sağında bir sunak bulunmaktadır. İkinci kata soldan, üçüncü kata sağdan taşa oyulmuş merdivenlerle çıkılmakta olsa gerekir. Bugün oldukça tahrip olmuş basamaklar zor fark edilmektedir. Tüm katlarda üçer oda bulunmaktadır. Roma Dönemi’ne tarihlenebilir.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Kırıkkale İli, Sulakyurt İlçesi’ne bağlı olan Kalekışla Köyü sınırları içerisindedir. Köyün hemen yakınında bulunan ve köylülerce ‘’ İn ‘’ olarak isimlendirilen mağara, büyük bir kayaya üç katlı olarak oyulmuştur. Güney cepheden giriş kapısı ve pencereleri vardır. Birinci kat girişinin hemen sağında bir sunak bulunmaktadır. İkinci kata soldan, üçüncü kata sağdan taşa oyulmuş merdivenlerle çıkılmakta olsa gerekir. Bugün oldukça tahrip olmuş basamaklar zor fark edilmektedir. Tüm katlarda üçer oda bulunmaktadır. Roma Dönemi’ne tarihlenebilir.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon GEEAYK