­ MURAT ÇELEBİ CAMİİ | Kültür Portalı

Murat Çelebi Camii - Bursa

Adı Murat Çelebi Camii
Mah. Köy - Mevkii Nalbant Köyü
Adres Nalbant Köyü Harmancık/Bursa
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Halkın Cuma cami adıyla tanıdıkları yapının vakıf kaydında “Murad Çelebi cami şerifi” adı verilmiştir. Yapı, son cemaat yeri ve harim kısmından oluşur. Kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen planlı, düz tavanlı harimin kuzeyinde destekler üzerine oturan mahfil ve güneyinde tavanı taşıyan iki destek vardır. Harim kısmı ahşap tavanla örtülüdür. Minber moderndir; mahfilin orta kısmı balkon biçiminde çıkıntılıdır. Kare kesitli ahşap desteklerin arası parmaklıkla kapatılmıştır. Mahfile batı duvarın kuzey köşesindeki bir merdivenle çıkılır. Harimin güney duvarında, eksende dikdörtgen bir kapı, iki yanda ahşap parmaklıklı birer dikdörtgen pencere bulunur. Yapının kuzey cephesi sıvalıdır. Çıplak olan diğer cepheler moloz ve devşirme taşlarla örülmüştür. Aralarda ahşap hatıllar görülür. Pencere çerçeveleri, parmaklıklar, tavan, mahfil destekler ve minber ahşaptır. Çatı kiremitle kaplıdır.
Yayın Dizini BURSA ANSİKLOPEDİSİ-TÜRKİYE’DE VAKIF ABİDELERİ VE ESKİ ESERLER 1.2.3

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1798    Eklenme Tarihi : 20 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Mayıs 2013 Pazartesi