­ MÜFTÜ ÖNÜ CAMİİ | Kültür Portalı

Müftü Önü Camii - Bursa

Harita No 27PIc
Mah. Köy - Mevkii Kurtoğlu Mahallesi
Adres Kurtoğlu Mahallesi Namazgah Caddesi Kabakçı Sokak Yıldırım/Bursa
Yaptıran Şahoğlu İshak Şah
Vakfiye -
Genel Tanım 6,80 x 6,80 metre iç ölçülerinde, kare planlı olan caminin girişinde 4 metre derinliğinde bir son cemaat yeri bulunmaktadır. Kuzey bölümü, yol genişletmesi sırasında kesilmiştir. Mescidin üzeri kırma çatılı olup, ahşap malzeme ile örtülüdür.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1855 depremi sonrasında uzun yıllar harap ve kapalı kalan cami, 1950 yılında onarılıp ibadete açılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Kurtoğlu Mahallesi Namazgah Caddesinde, Kabakçı Sokak’ta bulunmaktadır. 1421 yılında, İvaz Şahoğlu İshak Şah tarafından yaptırılmıştır. 6,80 x 6,80 metre iç ölçülerinde, kare planlı olan caminin girişinde 4 metre derinliğinde bir son cemaat yeri bulunmaktadır. Kuzey bölümü, yol genişletmesi sırasında kesilmiştir. Mescidin üzeri kırma çatılı olup, ahşap malzeme ile örtülüdür. 1855 depremi sonrasında uzun yıllar harap ve kapalı kalan cami, 1950 yılında onarılıp ibadete açılmıştır. Sık sık yapılan onarımlar nedeniyle özgünlüğünü yitirmiştir. Orijinal olan mihrabı sade üslupla olup, yağlı boya ile boyanmıştır. Caminin kuzeybatısında bulunan minareye, son cemaat yerinde bulunan küçük bir kapıdan çıkılmaktadır. Minare sekizgen kaideli olup üç sıra tuğla ve moloz taş örgülüdür. Üçgen yüzeyler yardımıyla silindirik gövdeye geçilmekte olup, gövde, petek ve sivri külahı tamamen sıvalıdır.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986,1991/1730 ve 17.01.2013/1517
Yayın Dizini KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KURULU/ BURSA - DİYANET İŞLERİ/ BURSA CAMİLERİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1824    Eklenme Tarihi : 04 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Eylül 2014 Pazartesi