­ MENTEŞE HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

MENTEŞE HÖYÜĞÜ - Sivas

Envanter No --
Harita No --
Mah. Köy - Mevkii Menteşe, Tek Höyük
Adres Menteşe, Tek Höyük-YILDIZELİ
Vakfiye
Genel Tanım Sivas ili, Yıldızeli ilçesi, Menteşe Köyü sınırları içinde yer alır. Bulunduğu mevkii ve höyük, Tek Höyük olarak da anılır. Sivas-Ankara karayolu üzerinde, Yıldızeli ilçesine ulaşmadan solda yer alır. Doğusundan geçen Sivas-Samsun demiryoluna 500 m. uzaklıktadır. Küçük bir düzlük üzerinde yükselen höyüğün etrafı tarım arazileri ile çevrilidir. 100 m. batısında Kurtboğazı Deresi geçmektedir. Höyük yüzeyinde ele geçen buluntulara göre Frig, Hitit, Eski Tunç, Kalkolitik ve Klasik dönemlerde iskân görmüştür.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Sivas ili, Yıldızeli ilçesi, Menteşe Köyü sınırları içinde yer alır. Bulunduğu mevkii ve höyük, Tek Höyük olarak da anılır. Sivas-Ankara karayolu üzerinde, Yıldızeli ilçesine ulaşmadan solda yer alır. Doğusundan geçen Sivas-Samsun demiryoluna 500 m. uzaklıktadır. Küçük bir düzlük üzerinde yükselen höyüğün etrafı tarım arazileri ile çevrilidir. 100 m. batısında Kurtboğazı Deresi geçmektedir. Höyük yüzeyinde ele geçen buluntulara göre Frig, Hitit, Eski Tunç, Kalkolitik ve Klasik dönemlerde iskân görmüştür.