­ MEHMET KULAK EVİ | Kültür Portalı

Mehmet Kulak Evi - Denizli

Adı Mehmet Kulak Evi
Mah. Köy - Mevkii Süller Mahallesi
Adres Süller (Kasabası) Mahallesi Taş Mevkii Çal İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Yapı iki katlı olup, Dikdörtgen plan şemasındadır. Yapının ön kısmı ayakta olup iç kısımda ve dış cephelerde ahşap taşıyıcı sistemde ve çatısı düz dam şeklindedir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Yapı iki katlı olup, Dikdörtgen plan şemasındadır. Yapının ön kısmı ayakta olup iç kısımda ve dış cephelerde ahşap taşıyıcı sistemde ve çatısı düz dam şeklindedir. Çatıda bozulmalar görülmektedir. . Yapının özellikle kapı, dolap ve diğer ahşap elemanları işlemeli olup yapı içinde korunması gerekmektedir. Zemin katta üç oda bulunmaktadır. Biri özel hamam olup diğeri de, dolap içleri gusülhane olarak kullanılmaktadır. Yapı onarıma muhtaç durumdadır.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 26.04.1995 gün ve 4795 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 2111    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Ağustos 2014 Cuma