­ MANTICI CAMİSİ VE TÜRBESİ | Kültür Portalı

Mantıcı Camisi ve Türbesi - Bursa

Adı Mantıcı Camisi ve Türbesi
Harita No 27PIa
Mah. Köy - Mevkii Reyhan Mahallesi
Adres Reyhan Mahallesi Mantıcı Sokak Osmangazi/Bursa
Vakfiye -
Genel Tanım İç ölçüleri 8,10 x 8,25 metre olan cami, ahşap tavanlı, kırma çatılı ana ibadet mekanı ve 4,60 metre derinliğindeki son cemaat yeri ile birlikte genel olarak dikdörtgen bir plana sahiptir.
Yapılan Onarımlar Birçok kez onarımdan geçmiş ve en son 1959 yılında onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Reyhan Mahallesi Mantıcı Sokak’ta bulunan cami, Fatih Döneminde mahalle sakinleri tarafından yaptırılmıştır. İç ölçüleri 8,10 x 8,25 metre olan cami, ahşap tavanlı, kırma çatılı ana ibadet mekanı ve 4,60 metre derinliğindeki son cemaat yeri ile birlikte genel olarak dikdörtgen bir plana sahiptir. Son cemaat yeri iki katlı hale dönüştürülerek kadınlar mahfili elde edilmiştir. İçeride aydınlığı alt sırada altı, üstte ve her yönde ikişer pencere ile sağlanmıştır. Alt sıra pencereler ahşap söveli ve demir parmaklıdır. Mahalle mescidi tipinde inşa edilen mekan birçok kez onarımdan geçmiş ve en son 1959 yılında onarılmıştır.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986 ve 04.05.1991/1730

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2659    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Ekim 2014 Çarşamba