­ MAHMUT BEY (AĞAGİL) MEZARLIĞI | Kültür Portalı

MAHMUT BEY (AĞAGİL) MEZARLIĞI - Çankırı

Harita No 51 L-III a1
Mah. Köy - Mevkii Karalar Mah. Sırakavaklar Cad. Çerkeş/ÇANKIRI
Adres Karalar Mah. Sırakavaklar Cad. Çerkeş/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Vakfiye -
Genel Tanım Çerkeş ilçesi, Karalar Mahallesi, Sırakavaklar Caddesinin batı kenarındadır. Mahmut Bey veya Ağagil Mezarlığı olarak adlandırılmaktadır. Çerkeş İlçesi büyük mezarlığının batısından geçen Sırakavaklar caddesinin batı kenarında yer almaktadır. Etrafı 1,5 metre yüksekliğinde taş duvarla çevrili, yaklaşık 225 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Kapı girişi sonradan örülerek kapatılmıştır. İçerisinde yaklaşık 60 kadar mezar yer almaktadır. Özel bir mezarlık durumundadır. Hayırsever vatandaşlar tarafından zaman zaman tamirat görmüş olup bakımlı bir durumdadır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Çerkeş ilçesi, Karalar Mahallesi, Sırakavaklar Caddesinin batı kenarındadır. Mahmut Bey veya Ağagil Mezarlığı olarak adlandırılmaktadır. Çerkeş İlçesi büyük mezarlığının batısından geçen Sırakavaklar caddesinin batı kenarında yer almaktadır. Etrafı 1,5 metre yüksekliğinde taş duvarla çevrili, yaklaşık 225 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Kapı girişi sonradan örülerek kapatılmıştır. İçerisinde yaklaşık 60 kadar mezar yer almaktadır. Özel bir mezarlık durumundadır. Hayırsever vatandaşlar tarafından zaman zaman tamirat görmüş olup bakımlı bir durumdadır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Tescil Kararı 21.01.1992 - 2178

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1131    Eklenme Tarihi : 14 Mayıs 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 04 Haziran 2013 Salı