­ MAHMUDİYE KIŞLASI HAMAMI | Kültür Portalı

MAHMUDİYE KIŞLASI HAMAMI - Edirne

Adı MAHMUDİYE KIŞLASI HAMAMI
Mah. Köy - Mevkii Yeni İmaret mahallesi
Adres Yeni İmaret mahallesi Merkez/EDİRNE
Yaptıran II. Mahmut
Vakfiye -
Genel Tanım II.Murat döneminde yaptırılan hamam, günümüzde kapalı cezaevi sınırları içinde bulunmaktadır. Soyunmalık, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden oluşur.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Edirne Kapalı Cezaevi’nin güney-batısnda yer alır. Kışla binaları ile aynı döneme ait olduğu düşünülen hamam soyunmalık, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden oluşmaktadır. Tek hamam olarak inşa edilen yapı, Semavi Eyice’nin hamam yapıları ile ilgili yapmış olduğu tipolojiye göre, sıcaklığı dört eyvanlı ve köşelerde halvet hücreleri olan hamam grubuna girmektedir. Hamamda inşa malzemesi olarak kaba yontu, molozi kesme taş ve tuğla kullanılmıştır.
Orjinal Kullanım Hamam
Önerilen Kullanım Hamam
Tescil Kararı E.K.T.V.K.K.'nin 04.07.2003 tarih ve 7697 sayılı kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1332    Eklenme Tarihi : 26 Kasım 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2018 Pazartesi