­ İLBADI MEZARLIĞI'NDAKİ NAMAZGAH | Kültür Portalı

İlbadı Mezarlığı'ndaki Namazgah - Denizli

Mah. Köy - Mevkii İlbade Mahallesi
Adres İlbade Mahallesi İlbadı Mezarlığı Merkezefendi İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Yapım Tarihi 16. yy.
Vakfiye
Genel Tanım İlbadı Mezarlığı’nın kuzey kenarında yer alır. Bakırlı kapısının 200 m kadar güneyinde yer alan namazgahın mihrap önü 4x4 m ölçülerinde kare bir alandan meydana gelmiştir. Namazgahın mihrap nişi beden duvarlarında dışa çıkıntılı yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Mihrap nişinin içi sıva ile kaplanmıştır. Mihrap nişinin iki yanında Beylikler Dönemi’ne ait sandukalardan sekiler meydana getirilmiştir. Yapının sadece mihrap yönünde beden duvarı bulunmakta, diğer kısımları ise açıktır. Yapılan kazılarda yapının mihrabının ön kısmında ahşap desteklerle taşınan kırma çatısının bulunduğu saptanmıştır. Erken 16. Yy yapısı olduğu tahmin edilmektedir.
Tescil Kararı Aydın KVKBK'nun 29.05.2014 gün ve 2794 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1372    Eklenme Tarihi : 28 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 28 Ağustos 2014 Perşembe