­ LALAPAŞA AYAZMA HAVUZU | Kültür Portalı

LALAPAŞA AYAZMA HAVUZU - Edirne

Envanter No LP A 9
Mah. Köy - Mevkii Hamzabeyli-Ayakbaba Mevkii
Adres -
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Lalapaşa Kaymakamlığı
Vakfiye -
Genel Tanım Lalapaşa ilçesi, HAmzabeyli -Ayakbaba Mevkiinde yer alan Vaftiz Havuzu 12-13 yüzyıllara tarihlenmektedir.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kuzey-güney aksı üzerinde 40 m. uzunlukta, 2 m. genişlikte açılmış suyolunun kuzey ucunda 3 m. derinlikte bir açma içinde, birbirine bitişik iki havuz görünümündedir. 2.13x0.66 m. boyutlarında 0.90 m. derinlikteki küçük mekânda ve güney bitişiğindeki 2.83x2.24 m. boyutlarında 0.65 m. Derinlikteki normal havuz görümündeki yapıda 0.28x0.35 m. ebatlı yassı tuğla ve aralarında tuğla kırığı kireç karışımı harç kullanılmıştır. Her iki mekân üstteki bir kaynaktan gelen berrak bir su ile irtibatlıdır.
Orjinal Kullanım Ayazma
Tescil Kararı E.K.T.V.K. Kurulu'nun 08.04.1988 tarih ve 6 nolu kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1111    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Şubat 2018 Salı