­ LALA ŞAHİN PAŞA KÜLLİYESİ | Kültür Portalı

Lala Şahin Paşa Külliyesi - Bursa

Adı Lala Şahin Paşa Külliyesi
Mah. Köy - Mevkii Merkez
Adres Mustafakemalpaşa / Bursa
Vakfiye
Genel Tanım Lala Şahin Paşa’nın Mustafakemalpaşa’da bir medrese yaptırıldığı vakfiyesinde ve incelenen kaynaklarda belirtilmez, bilahare ashab-ı hayır tarafından inşa edilen “Kadı Medresesi” zikredilir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Lala Şahin Paşa’nın Mustafakemalpaşa’da bir medrese yaptırıldığı vakfiyesinde ve incelenen kaynaklarda belirtilmez, bilahare ashab-ı hayır tarafından inşa edilen “Kadı Medresesi” zikredilir. Vakfiyede kayıtlı olduğu esas alarak, bugünkü duvar kalıntıları Lala Şahin Paşa Medresesi olarak nitelendirilir. 1923 de üzerine bir mektep yapılan medresenin kuzey ve batı duvarları kısmen ayaktadır. Düzensiz almaşık teknikle yapılmış, temelde ve köşelerde büyük kesme taşlar kullanılmıştır. Kuzey duvarda üstte altta dört yuvarlak pencere görülür. Büyük boyutlu üst pencerelerin kenarları, duvar yüzeyinden çıkıntı yapacak şekilde tuğla ile örülmüştür.
Orjinal Kullanım Medrese
Tescil Kararı 30.05.1985/1010 ve 23.12.1994/3858

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1058    Eklenme Tarihi : 05 Haziran 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Eylül 2014 Pazartesi