­ KUTLUCA ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

KUTLUCA ÇEŞMESİ - Edirne

Mah. Köy - Mevkii Fındık Fakih
Adres Havran Sokak
Pafta 50L-VIb
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Edirne Belediyesi
Vakfiye -
Genel Tanım Çeşme kesme taş malzeme kullanılarak yapılmıştır. İçten dışa doğru büyüyen bordür arasına kaş kemerli niş yapılmıştır.
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzgün kesme taştan inşaa edilmiş bir meydan çeşmesidir. Tek cepheli bir çeşmedir. Hazneli olup, hazne örtüsü tuğla ile örülmüş aynalı tonoz şeklindedir. Saçak silmelerle dışa çıkıktır. Cephe eni 3.50 m., 3.00 m. 'dir. Cephede kırık taş kemerli bir nişi vardır. Nişin eni 1.50 m., boyu 1.80 m. 'dir. Derinliği 6 cm. olan nişin kemer bitişine yakın kısmında kitabe yeri vardır. Zemin kodunun yükselmesine bağlı olarak çeşmenin yalak kısmını da içine alan biir bölümü görülememektedir.
Orjinal Kullanım Çeşme
Önerilen Kullanım Çeşme
Tescil Kararı E.K.T.V.K. Kurulu'nun 04.07.2003 tarih ve 7697 nolu kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 112    Eklenme Tarihi : 07 Ocak 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2019 Perşembe