­ KURDOĞULLARI KONUK EVİ | Kültür Portalı

KURDOĞULLARI KONUK EVİ - Sivas

Mah. Köy - Mevkii Samankaya Köyiçi
Adres Samankaya Köyiçi 60-Şarkışla
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kendisi
Yapım Tarihi H. 1300
Vakfiye Var
Genel Tanım Samankaya Köyü, Köy içi mevkiinde yer alır. Tek katlı, moloz taş duvarlı, toprak örtülü düz damlıdır.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Samankaya Köyü, Köy içi mevkiindedir. 5.60x6.16 metre ebatlarındadır. Tek katlı moloz taş duvar örtülü düz toprak damlıdır. Güneyde iki adet pencere bulunur. Girişi doğu yönde. Oda beş ahşap sütunla ikiye bölünmüştür. Çocuklara ayrılan mum sekisi kısmı daha dar tutulmuş ve üzeri düz tahtadan ters tavan şeklinde kapatılmıştır. Büyüklerin oturduğu ana kısım daha geniş tutulmuş mum sekisi ve giriş kısmında ahşap sütunlarla ayrılmıştır. Oda da iki adet ahşap dolap giriş kapısının sağında bir ahşap yüklük bulunur. Güney duvarına sonradan bir kapı daha açılarak evin diğer bölümleriyle irtibat sağlanmıştır.