­ KUMRAL ABDAL TÜRBESİ | Kültür Portalı

Kumral Abdal Türbesi - Bilecik

Adres Bozüyük İlçe Merkezi, Yeni mah, Tekke sırtı mevkii
Pafta 29k 1
Genel Tanım yok
Yapılan Onarımlar 1980 yılında onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Yapının Ertuğrul Gazi'nin sancaktarı, Şeyh Edebalı'nın müridi kumral Abdal'a ait olduğu bilinmektedir. Büyükçe bir bahçe içinde bulunan türbe binası; yöresel yapılmış taşlardan semerdan çatılı, Marsilya kiremit örtülüdür. Avlu girişi üzerinde "Yediler Tekkesi" yazmaktadır. Girişin sağında aynı isimde bir çeşme bulunmaktadır. Türbeye biriket ile örülmüş iç avludan giriş sağlanmaktadır. Birinci mekan; Kumral Abdal'ın hanımının sandukasının bulunduğu, namaz kılınan ibadet yapılan mekandır. İkinci mekana giriş, birinci mekandandır. İkinci mekanın seviyesi birinci mekana göre yaklaşık 1 mt. daha düşüktür. İkinci mekanda Kumral Abdal'ın ve müridinin sandukaları bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Türbe
Bugünkü Kullanımı Türbe
Tescil Kararı B.K.T.V.K.K 07.11.1990/1398

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1725    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba