­ KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ | Kültür Portalı

Kültür ve Turizm Müdürlüğü - Trabzon

Adres Orta Hisar Mahallesi Merkez TRABZON
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Yaptıran Bilinmiyor
Yapım Tarihi Cumhuriyet / 1933
Vakfiye
Genel Tanım AYRINTILAR Trabzon kentinin tarihi çekirdeğinde Ortahisar Mahallesi'nde ve Tabakhane Köprüsü'nün batı tarafında, surların üzerinde doğu-batı yönünde konumlanır. 1933 yılında, I. Ulusal Milli Mimari akımı etkisinde Hükümet Konağı olarak İnşa edilmiştir. İki katlı, yüksek tavanlı ve geniş ahşap saçaklıdır. İki iç avluya bakan orta mekanlar /şıklıklarla aydınlanır. Kat planları orta koridor kenarlarına sıralanmış mekanlardan oluşur. Cephelerde pencerelerin üst kısımlarında mavi çini süslemeler ve kemerli bitişler gösterişlidir (Özen, 2003). 1987 yılında Hükümet Konağı taşındıktan sonra bir süre boş kalmıştır. Kültür Bakanlığı'na devredilen bina 1989 yılında geçirdiği kapsamlı restorasyon sonrası 1991 yılında İl Kültür Müdürlüğü birimlerinin de bulunduğu bir kültür merkezine dönüştürülmüştür. 2007 yılında ise binanın güney bölümüne İcra ve Çocuk Mahkemeleri taşınmıştır. Özen, H., Tuluk, Ö.İ., Engin, H.E., Düzenli, H.İ., Sümerkan, M.R., Tutkun, M, Üstün, F., Keleş, S. (2010).Trabzon Kent İçi Kültür Varlıkları Envanteri. Trabzon: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları
Yapılan Onarımlar Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Yapılmaktadır.
Ayrıntılı Tanımı AYRINTILAR Trabzon kentinin tarihi çekirdeğinde Ortahisar Mahallesi'nde ve Tabakhane Köprüsü'nün batı tarafında, surların üzerinde doğu-batı yönünde konumlanır. 1933 yılında, I. Ulusal Milli Mimari akımı etkisinde Hükümet Konağı olarak İnşa edilmiştir. İki katlı, yüksek tavanlı ve geniş ahşap saçaklıdır. İki iç avluya bakan orta mekanlar /şıklıklarla aydınlanır. Kat planları orta koridor kenarlarına sıralanmış mekanlardan oluşur. Cephelerde pencerelerin üst kısımlarında mavi çini süslemeler ve kemerli bitişler gösterişlidir (Özen, 2003). 1987 yılında Hükümet Konağı taşındıktan sonra bir süre boş kalmıştır. Kültür Bakanlığı'na devredilen bina 1989 yılında geçirdiği kapsamlı restorasyon sonrası 1991 yılında İl Kültür Müdürlüğü birimlerinin de bulunduğu bir kültür merkezine dönüştürülmüştür. 2007 yılında ise binanın güney bölümüne İcra ve Çocuk Mahkemeleri taşınmıştır. Özen, H., Tuluk, Ö.İ., Engin, H.E., Düzenli, H.İ., Sümerkan, M.R., Tutkun, M, Üstün, F., Keleş, S. (2010).Trabzon Kent İçi Kültür Varlıkları Envanteri. Trabzon: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4141    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Temmuz 2014 Perşembe