­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Bolu

Adı Konut
Mah. Köy - Mevkii Gölyüzü Mahallesi
Adres Gölyüzü Mahallesi, Şehit İhsanbey Caddesi BOLU
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Bolu Belediye Başkanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Merkez İlçe, Gölyüzü Mahallesi, Şehit İhsanbey Caddesi, 22 pafta, 154 ada, 1 parselde yer alan yapı, zemin + 2 katlı olup cihannüma katı da mevcuttur. Batı ve kuzeyi 4 katlı olarak arazi yapısına uygun inşa edilmiştir. Ana giriş kapısı basık kemerli, taş söveli ve ahşap çift kanatlıdır.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bolu İli, Merkez İlçe, Gölyüzü Mahallesi, Şehit İhsanbey Caddesi, 22 pafta, 154 ada, 1 parselde yer alan yapı, zemin + 2 katlı olup cihannüma katı da mevcuttur. Batı ve kuzeyi 4 katlı olarak arazi yapısına uygun inşa edilmiştir. Ana giriş kapısı basık kemerli, taş söveli ve ahşap çift kanatlıdır. 1. katta ana giriş aksı üzeri balkonludur. Balkon çıkması hizasında, üstte devam eden cihannüma katının önü de balkonludur. Balkon direkleri üstte ahşap üçgen alınlığı taşımaktadır. Yapıda basık kemerli, dikdörtgen formlu ve taş söveli pencerelere yer verilmiştir. Cihannüma katında ise dikdörtgen pencereler kullanılmıştır. Pencere altları silmelidir. Halen Bolu Belediye Başkanlığınca "Neyzen Tevfik Kültür Merkezi" adıyla faaliyet göstermektedir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 644    Eklenme Tarihi : 29 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Temmuz 2022 Perşembe