­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Bilecik

Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Yüzbaşı Mah. Bursa Cad.No:35 Kapı No:35 /Pazaryeri-BİLECİK
Adres Yüzbaşı Mah. Bursa Cad.No:35 Kapı No:35 /Pazaryeri-BİLECİK
Pafta 30KICI
Vakfiye
Genel Tanım Tapunun 30KICI pafta, 21:8 ada, 48 parselinde kayıtlı bulunan taşınmaz, konut amaçlı olarak kullanılmaktadır.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Bilecik İli, Pazaryeri İlçesi, Yüzbaşı Malıallesi'nde ve tapunun 218 ada, 48 parselinde kayıtlı taşınmazda yer alan yapı zemin+1 katlı olup, zemini subasman seviyesinde kargir, üst bölümü ahşap karkas, ahşap dikme ve destek elemanları arası kerpiç dolgu tekniği ile yapılmıştır. Girişe üç basamaklı bir merdiven ile çıkılmaktadır. Giriş kapısı çift kanatlı ve ahşap malzemeden olup, bu kapı üzerinde açılmış olan demir korkuluktu küçük bir pencere ile giriş bölümünün aydınlanması sağlanmakladır. Üst kat dört adet payanda ile desteklenerek sokağa çıkmalıdır. Bu katta alt katın kapı boşluğu üzerinde demir korkuluklu balkon bölümü bulunmakta olup, bu bölümün üzerinde üçgen alınlık yer almaktadır. Saçak altı alın tahtasında yuvarlak ahşap oymalı süslemeler vardır. Yapının alt kat ve üst kat pencere formları birbirinin aynı olup, girişin iki yanında alt ve üst katlarda yer alan kareye yakın bu pencereler ahşap malzemedendir ve üst kat pencere altı ve çıkma altı ahşap silmelidir. Yunan işgali sırasında üç kez yakılmış olan İlçe'nin .eski dokusunu bu yangınlarla büyük ölçüde kaybettiği düşünüldüğünde işgalden sonraki yapılaşma sürecinde yapılmış olması muhtemel bu yapı Pazaryerinin sivil mimari karakteristiğini yansıtan en güzel örneklerden bir tanesidir.