­ KONUT | Kültür Portalı

KONUT - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Sahile bakan kesimde Sıtkıcan Caddesinde, 4 katlı taş bir yapıdır. Özel bir kuruluş tarafından motel olarak işletilmekte olup Sarı Konak olarak da bilinmektedir.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Katlar birbirinden taş silmelerle ayrılmıştır. Köşelerde bu silmeler sütun başlığını andırır. Geniş profilli biçimlerle süslenmiştir. Tüm ön cephede ve katlarda dörder pencere vardır. Pencerelerin pervazları profilli taş olarak işlenmiştir. Kırma çatılı, alaturka kiremit örtülü olan üst örtüsü dar saçaklıdır. Saçak altları taş konsollarla süslenmiştir. Deniz cephesindeki merdiven sonradan ilave edilmiştir.
Bugünkü Kullanımı Otel
Yayın Dizini 0
Ekler 0
Revizyon 0
Görüntülenme Sayısı : 975    Eklenme Tarihi : 16 Eylül 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Eylül 2013 Pazartesi